Това заяви в предаването енергийният експерт Красимир Манов. Преди дни българският

...
Това заяви в предаването енергийният експерт Красимир Манов. Преди дни българският
Коментари Харесай

Красимир Манов: Радев и служебният му кабинет са чиста и реална заплаха за националната ни сигурност

Това съобщи в предаването енергийният специалист Красимир Манов. 

Преди дни българският бизнес реагира остро поради високата цена на газа. Според писмото на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), в която членуват четирите най-големи работодателски организации - АИКБ, БТПП, БСК и КРИБ, работодателите ще платят с близо 40% по-скъп газ за април от котировките на борсата TTF - разликата, която, по техни калкулации, коства на промишлеността по 42 млн. лева месечно.

Писмото е изпратено до вицепремиера по икономическите политика Христо Алексиев, енергийния министър Росен Христов, ръководителя на КЕВР Иван Иванов и изпълнителния шеф на " Булгаргаз " Деница Златева.

Веднага откакто на бял свят излезе писмото, от “Булгаргаз ” дадоха отговор, че бизнесът не свободен и не е длъжен да купува от тях.

" Неоспорими са обстоятелствата, които са включени в писмото, подписано и от работодателските организации. Там участват данни и от “Булгаргаз ”, и от КЕВР. В изявлението пред Българското национално радио Росен Христов не приказва с числа и това е изцяло разбираемо - те са безапелационни. Спорят само от министерството. Никой специалист не е възразил ", разяснява Красимир Манов. 

Енергитикът разяснява и протичащото се с ПАВЕЦ " Чаира ". По думите му сега две компании са се отказали от публичната поръчка - едната е обвързвана с Христо Ковачки. 

" Той към този момент е отровен - когато те подгонят и наблюдават от европейските институции, тъй като ти си окрал такива големи суми от бюджета за въглеродните излъчвания. Трябваше незабавно да се трансферира на втория - “Главболгарстрой ”. Но всичко това води до оскъпяване, което е към 100 млн. лв.. над прословутите 517 млн. лв. за публичната поръчка. Те ще се провалят ", добави Манов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР